Dataredning

Data-tab kan opstå på mange måder, lige fra det simple problem hvor du får slettet et dokument ved et uheld. Til den helt store katastrofe hvor dit udstyr bliver udsat for fysisk påvirkning, f.eks. ved stød ved tab eller ildebrand.

Hos IT-Setup kan du få gendannet dine data fra en lang række medier og operativsystemer, f.eks.:

  • Harddiske, fra alm. PC’er, servere samt Macdata-recovery2
  • USB Nøgler
  • Hukommelseskort
  • NAS bokse
  • RAID systemer

Skades omfang har naturligvis indflydelse på hvad prisen er for dataredning er. Simple problemer klares med en enkel servicetime. Er der taler om fysisk skade skal disken typisk sendes til et Clean Room, hvor den åbnes i helt støvfrit miljø, hvilket er med til at fordyrer processen. Men som kunde er du med i hele beslutningsprocessen, så der ikke kommer nogen uventede overraskelser.

diskhead“Jamen jeg har hørt om andre der selv har skilt en harddisken af, kan du så ikke lige…”
Nej – det er den sikre vej til at miste dine data på.
På tegningen til venstre kan du se størrelses-forholdet mellem læse-/skrivehovedet og f.eks. et hår og et støvkort. Skal den afskilles – så er det i et Clean Room !

Genskabelses %: Med mindre der er tale om fysisk skade af data mediet, f.eks. pladerne i en harddisk, er genskabelses procenten tæt 100%
Jo mindre du “roder rundt” med dit defekte medie, jo større er chancerne for du får alle dine data ud, så et godt råd er: pak dit grej ned når du først oplever problemet.

– o O o –

Comments are closed.